Prislista och information

Entre avgift till gården.

100 kr per person.

Fri entre under 1 år.

Vi tar emot Swish och kontanter

   
BARNKALAS  

Grundpriset på ett kalas: upp till 10 barn är 1200:-, vill man bjuda fler barn tillkommer 80:-/barn (max 15 barn). Det till kommer 500kr i dep.avg. Minst två föräldrar ska delta. I år gäller att ta med eget fika till kalaset.

Läs mera, längre ner på sidan.

Beställning av cupcake/fika kosta 60kr extra per barn och sker i samarbete med

 

 

DJURSKOLA:

Vill dit barn lära sig mera om djur. I djurskolan få dom hantera lära sig sköta om dom olika djuren vi har på gården.

Läs mera längre ner på sidan.

   

BARNRIDNING: 

150kr för 1 timmes ridning/skötsel. Barnens vikt, max 35kg. På shettisarna.  Ett bra och roligt sätt att prova på ridning. Endast utomhus ridning. Vi har även en större ponny för lite större barn som vill prova på max 60kg.

OBS! Endast utanför vanliga djur visningstid. Tex efter kl 15:00.

   

FÖRBUD

Rökning och spritförtäring är förbjudet i och i anslutning till gården. Om man ska röka få man göra det på bilparkering bortom grinden.

GÅRDSTOMTEN har tappat nyckeln till kistan. Vi måste hjälpas åt och finna den. Så börjar jakten på den försvunna nyckel som leder till skatten, som är gömd i skogen......

 

   

...i skogen finns en mystisk sten. Finner ni den kanske ni även finner den borttappade skatten som trollen ha gömt i skogen för Gårdstomten. Eller den förlorande nyckeln.

Vill ni prova på att söka efter den mystiska stenen så berätta det till oss så kan vi visa åt vilket håll ni ska gå för att börja ert sökande i skogen. Gårdstomten skulle bara bli glad att få tillbaka sin kista. Innehållet får hittarna/hittaren behålla.....

   

Skattjakt som med olika ledtrådar tar de lite större barnen fram till skattkistan. Genom att tänka och lösa olika problem kommer de fram till sitt mål.

Vid intresse, beställs i samband med bokningen. 50kr Skattbokning..

Sen tillkommer 10kr st per barn för skattgodis. Man få ta med egen skattpåse med innehåll.

   

Fiskdammen till för alla. Köp med er godis/glass eller annat stoppa i fiskpåsen. Om ni inte har något kan ni köpa lite godis av oss. 10kr st per påse. Finns även större påsar för 20kr st.

 

 

Femkamp är till för alla. Bara fråga vad ni vill prova på. Berätta när ni boka in er att ni vill ha tre/femkamp också. Dom grejerna måste ställas i ordning innan besöket. 100kr lägga till tre//femkamps bokning.

Ställs in pågrund av CORONA

Läs mera längre ner på sidan

   

 

 

Info om barnkalas.

PÅGRUND AV:

Corona så står vi INTE för någon fika eller tårta i sommar, man får ta med sig eget fika och sitta ute vid vår grillplats istället för orangeriet. Allt sker utomhus i sommar.

Det börja med att vi hälsar er välkomna till gården och berättar vilka regler som gäller. Sen blir det guidad visning bland djuren på gården, då barnen får klappa och lära känna djuren. Därefter får barnen prova på att rida (upp till 60kg) ett varv eller åka vagn efter våra shettisar. På vintern åker vi släda och tolka efter dom. Sen få barnen leka i lekhörnan till fikat är klart. Dom som bokar kalaset står för att ordningställa fika för sina gäster. Även att städa upp efteråt. Vi hantera inget med mat och fika, det står bokaren för.

Aktiviteterna är utomhus med ni får tillgång till vårt utekök, (orangeriet) där finns kaffekokare, kokplatta, grill och kylskåp. Här kan ni även sitta och äta vid dåligt väder. Vill man komma tidigare för att pynta etc går det bra! Man får komma 30 minuter innan för att fixa och så har man 30 minuter att städa efteråt. Det finns sitt plater för åtta till tio personen. Är det flera får man ställa in extra stolar. Gå även bra att sitta på trallen utanför ha fikat.

Om man vill att vi ska stå för tårta och kalasfika. Då samarbeta vi med Bruksgodset som fixa det genom dom. Dom kommer med fikat. Efter ni som grupp har besök oss kan ni beställa mat på Bruksgodset. Boka bord i god tid innan.

Efter användning ska lokalen lämnas i samma skick som när den tillträddes. Det är inte tillåtet att använda tejp, häftstift eller liknande på tak, väggar, golv och inredning. Gå bra knyta upp saler med snöre.
Obs! Skador på interiör som uppkommit under kalas ska ersättas av hyrestagaren.

Andra saker som skadas eller förstörs ska ersättas, ni är betalning skyldig vid förstörelser. Detta gäller även när vi gör hembesök eller blir inhyrd. Förstör någon av era gäster våra saker blir ni som hyr ersättningskyldig. Föräldrar och lärare är ansvariga för sin barn.

 

DJURSKOLA

Här får barnen komma och lära sig hantera av djur av olika slag under en dag.  

Pris 750 kr. Tiden är mellan kl 8:30 till 15:00

Vi börjar att gå igenom dom djur som finns på gården. Sen har vi lite teori om dom olika djursorterna, sen praktisera vi hantering, skötsel och städ hos djuren.

Första lektionen får barnen först lära sig om ankor, höns och kaniner.Sen har vi teori och praktik på höns och kaniner. Där barnen får lära sig hantering och skötsel.

Nästa lektion blir det om grisar, kor, får och getters teori. Efteråt går vi ut och barnen få lära sig sköta om och hantera dom. Vi tar getterna på promenad m.m..

Vi avslutar med ponnyerna, där vi först går igenom den viktiga teorin hur man uppför sig omkring en häst hur man hantera den säkert. Sen tar vi ut våra tre shetlandsponnyer. Barnen får då prova på att leda en häst rätt, genom en hinderbana, borsta, krafsa hovar, sätta på utrustningen, dom lite äldre barnen får tömköra.

Det är rätt utmanande att få en get att gå en agility bana, man måste vara noga med att visa djuren vad man vill. Att leda och hantera en ponny tar tid att lära sig. Att få en kanin att hoppa ett hinder är en utmaning. Att kunna ta upp en höna rätt och hålla den tryggt. Barnen får lära sig mycket motorik och finesser för att få djuren dit dom vill. Detta stärker deras självförtroende och bygger självinsikt.

Man tar med sig sin egen lunchlåda och dricka. Vi står för fika och frukt. Ta med rena och oömma kläder. Har barnet en egen ridhjälm så ta gärna med den. Det finns även möjlighet att låna en av våra.

Om flera barn är intresserad så finns det chans att gå en fördjupnings kurs. Då samlar vi ihop dom barn från första delen av kursen, så gör vi en fördjupnings dag med dom efter intresse.

OBS!!! Meddelas oss om barnen har något vi måste veta om, tex allergier.

Dagarna för djurskolan är: Datum kommer sen. Lämna intresse anmälan.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ställs in pågrund av CORONA

Vi har även tre/femkamp på gården.

Gäller endast tillsamamns med barnkalas, gruppbokningar, större grupper.

Vid intresse, beställs i samband med bokningen.

Vi har fem kampen för barn och vuxna.

Man kan även skrädda sy mellan dom olika aktiviteterna.

 

1: Lilla femkampen består av

Tex, Kasta påse, Kasta hästsko, Bära spann , Balensera ägg och Rulla hjul.

2: Mellan kampen

Tex, Väga påse, Stapla ved trave, Spika rätt på plankan och veva in djuret.

3: Stora kampen. Endast för vuxna.

Tex, Luftgevär, pisksnärt, blåsrör, pilbåge och Slangbella.

4: Övrigt

1: Vi har även en bana för tipsrunda för barn eller vuxna.

2: Fiskdamm för barn står redo. Ta med egna godispåsar eller köp av oss, 10kr st.

3: Skattjakt för barn i skogen. 10kr st

 

Käpphästar

 

 

 

 

 

Vill du hjälpa oss.

Vill du vara en voluntär hos oss?

 

Vi behöver folk som vill hjälpa oss när vi har större grupper. Då hjälper du till att visa upp djur och gå med djuren, tex leda runt på ponnyn eller hjälpa till vid fem kampen eller nån annat. (På bilden är voluntär för sommar 2018)

   
Vill du sponsra oss?

 

Vi vill gärna ha sponsorer, gärna någon som vill skäna priser till skattjakten eller godis till barnens fiskdamm.

Bilden (Naturliga norrland kom med ett täcke)

 

 

Vill du skänka saker till oss.

 

Har du leksaker dina barn har vuxit ur. Vi tar gärna emot uteleksaker till vår lekhage. Alla är välkommen som barn kan leka med.

   

Vill du vara en djurfadder?

 

Man kan bli fadder för ett djur. Då skänker man en valfri slant till ett av djur. Sen får man information om djuren och vad som händer.

Djur som har fått en fadder är:

Fåret: MiniMe

Hönan: Anki.

Tuppen: Ville

Kaninen: Welma

   
Voluntär  
Är du voluntär hos oss, så får du egen tid med djuren efter dit arbete. Du får även stanna över och sova i en egen stuga. Är du intresserad av att hjälpa oss så skriv till oss.  Bilden ( Kim från Holland sommar 2018)

   
Sova över i vårt härbre.  

STÄNGT I ÅR PÅGRUND AV CORONA

Man kan även bo hos oss i en egen stuga på gården.

Varje år har vi någon voluntär som sover över där. Även barnfamiljer. Det finns fyra sängar. Man har tillgång till toa och utekök. Även en grillplats ute. Vid sjön finns brygga och båt. Bo på lantgård känsla.

Praktik

 

Är du arbetslös och intresserad av att praktisera hos oss i sommar så hör av dig.